Ormányos örömök

2013. február 18. 14:51 - itthon|Katko

elefant_1361195367.jpg_755x800

 

fotó: www.zoobudapest.com

 

 

 

Mindig is tudtam, hogy a budapesti a világ egyik legszebb állatkertje. A folyamatos fejlődés és modernizáció a főváros egyik kiemelt látványosságává tette a Fővárosi Állat- és Növénykertet. Beszélhetnénk a Varázshegyről, a Fóka show-ról, a rengeteg új lakóról, de most mégis a legifjabb szomszédról kell, hogy szóljon a fáma. Assam és Angele szerelmének gyümölcsként született meg Bálint napján, az állatkert legújabb lakója: egy kiselefánt.

 

A nevet még nem kapó csöppség születési súlya 75 kilogramm, amihez 85 centiméteres magasság társul. Az állatkertben idáig összesen 5 elefántborjú látott napvilágot, ám 1961-óta szünetelt a fánigyár. Azonban most, több mint fél évszázad után, megérkezett hozzánk Dumbó, akinek ugyan nem ez a neve, és jelen állás szerint a rádió sem mondta be, hogy óvatosabban szálljanak fel és le a repülők a Liszt Ferencen, mert elefánt várható a 6-os leszállón. De a képek alapján legalább annyira jópofa a kis mogyorópusztító, mint mesebeli társa, sőt ha lehetek elfogult, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy a legszebb elefántbaba, akit valaha láttam! Bár kétség kívül, nem minden nap jön szembe az emberrel a Babar család a Váci utcán, egy babakocsit tolva...

 

Valentin-napon, a szerelem ünnepén minden lehetséges, még az is, hogy elefánt bébi születik Budapesten. Innen küldjük köszönetünket Ámornak illetve gratulációnkat a kedves Elefánt családnak!

 

IDE kattints, ha szeretnél többet megtudni a kis jövevényről! Vagy IDE!

 

Nőj nagyra!

 

[Katko]

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr15086780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása