FORMA 1 - Magyar Nagydíj. MOST!

2013. július 26. 12:52 - itthon|Katko

Van egy jó hírem: Péntek van. Ha péntek, akkor vége a robotnak (egyeseknek most kezdődik a hajtás, tudom én), és kezdődhet a jól megérdemelt szórakozás. Általános elfogadott tény, hogy a péntek bizonyos kultúrákban totemként tisztelt jelenség, és már elődeink is tudományosan bizonyított tényként kezelték a koccintások négyzetméterre eső számának növekedését eme szent napon. Ez a nap más mint a többi mégis. Ma már Mogyoródon van a helyed. Csuvesz innen, csuvesz onnan, és kész. Mehetsz.

DSC_7152.JPGNem igényel képaláírást...

Forma1. Hungaroring. Mogyoród. Egyeseknek zarándokhely, másoknak életük egyik fontos élménye, sokaknak az ország egyik legismertebb pontja, másoknak még nem jelent személyeset. Aki követi a pálya sorsát és a világbajnokságot is az tudhatja, hogy a ring nagy hódoli között volt Häkkinen, Hill és Schumi is, de ők már csak az NB2-be nyomják a mogyoródi aszfaltbetyár stílust. Voltak és vannak viszont a ringnek olyan versenyzői is, akik a futam előtt két héttel már cumival a szájukban, magzatpózban engedik magukra a tusolóban a hideg vizet, ilyen például az olasz lovakkal versenyző spanyol bika (itt ne akadjunk le, olvassunk tovább), Alonso, vagy a németek bikákkal versenyző Vettelgyerek. A homokozót viszont Räikönnen és Hamilton úgy uralják lapátostól, csillagformástól a tricikli tetején, mint Palik Laci a szívrohamok számát futamonként. Tehát a finn nyelvészprofesszor és a britek büszkesége (természetesen Giorgio Sandro Luigi herceg után) azok, akik masszív szeretet nyilvánítanak a pálya felé.


Formula_1_GellertA_2011 (60).JPGAz érdeklődés idén is hatalmas

Azt ugye tudjuk, hogy a egysávos földúton púposra pakolt IFA-val könnyebb tehéncsordát előzni, mint a Hungaroringen Ferrarival Saubert. Ezen a helyzeten javítandó, és a ringet izgalmasabbá teendő, idén először 2 DRS-zóna borzolja majd a kedélyeket. Úgy néz ki, hogy idén is egy izgalmas futamnak lehetünk szemtanúi, vagy így, vagy úgy. Vagy a fotelban bekötve biztonságisörrel, vagy kint a helyszínen napszemüvegbe és divatos füldugóba!

Formula_1_GellertA_2011 (33).JPGÖrök emlék marad...


További információ a hétvégéről, a jegyekről és a futamról: HUNGARORING

Jó szelet!

[Katko]

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr135427262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása