Egyéjszakás kaland - Múzeumok Éjszakája

2014. június 19. 10:15 - Verbal

Véleményem szerint háromfajta ember létezik: a múzeumilag absztinens, az elkötelezett múzeumjáró és az aki csak a jó alkalomra vár, hogy egy kiállítás felé vegye az irányt. A jó alkalom lehet egy kivételes tárlat, kihagyhatatlan kedvezmény vagy múzeumlátogatás ami túlmutat a múzeumlátogatáson. Na mármost a Múzeumok Éjszakája éppen ezek egyvelege; a szokatlan időpontból fakadó hangulat, a szokatlan programok és a szokatlanul nagy választék a jobbnál jobb ajánlatokból kiváló lehetőség, hogy egy vagy több helyszínt felkeressünk szombat este és éjszaka.

Muzéj.png

Forrás: www.muzej.hu

A sor végtelen hosszúnak tűnik, így a teljesség igényének látszatát is elkerülve, bemutatunk néhány igazán különleges programot június 21-re, hogy kedvet kapjon az Olvasó egy kicsit böngészni a hagyományos és kevésbé hagyományos kiállítások között. A számtalan különlegesség között koncertre, gasztro kalandra, gyermekprogramra bukkanhatunk, de talán arra is jó alkalom a Múzeumok Éjszakája, hogy felfedezzük a főváros környékét, már csak azért is, mert valóban izgalmas eseményekkel készülnek a helyszíngazdák.

A budakeszi Tájházban például nosztalgiázás lesz az édességek világában: csoki- és cukorbemutatót szerveznek a 100 évvel ezelőtti nyalánkságokat újrakreálva. Gödöllőn éjszakai traktorozás lesz műsoron többek között - azoknak akik esetleg már unnák a nappali mezőgazdasági munkát. Monoron pedig éjszakai barangolást szervez a Kult Pince a Strázsahegy pincéi között, amely programnál már őszintén elmereng az ember lánya, hogy most azonnal bejelentkezik, nehogy lemaradjon.

A fent említett három rendhagyó program csak ízelítő a Múzeumok Éjszakája miriád vidéki programja közül, a budapesti ínyencségekről nem beszélve (Norbi kollégám például a Hősök terére szervezett éjszakai növény sétáltatásra készül gőzerővel). Ezúttal talán még az absztinensek is kedvet kapnak. Jó Éjszakát!

Muzéj2.png

Forrás: www.muzej.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr776380721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása