Formula 1 Pirelli Magyar Nagydíj

2014. június 19. 14:12 - regadmin

Már Herakleitosz, a görög megmondta, hogy nem léphetünk kétszer ugyanabba a folyóba, pedig soha nem látott még Forma-1-es autót életében. Ez azért fontos, mert, ha látott volna, akkor ez a mondás nem a folyókról szólna, hanem a Forma-1-es világbajnokságról, amelynek mi, magyarok immár közel harminc éve testközelből is tanúi lehetünk, ha kimegyünk a Hungaroringre!

itthon_blog_824x296.jpg

A Forma-1 ugyanis pontosan olyan, mint ahogy a tudós görög a folyókkal kapcsolatban előadta: soha nem láthatunk két egyforma futamot, soha nem láthatunk két egyforma idényt, és két egymást követő évben ugyanolyan autót!

ÚJ MOTOROK, ÚJ AUTÓK, ÚJ ESÉLYESEK A HUNGARORINGEN AZ IDÉN!

Az idei év pedig minden eddigit felülmúl ebben a tekintetben. Soha a világbajnokság eddigi történetében nem volt még akkora változás egyik évről a másikra, mint éppen az idén: teljesen új tervezésű, modern turbó feltöltésű motorokat kellett készíteniük a résztvevőknek, ráadásul a motorerőt fokozandó, a fékezéskor keletkező energiát is kötelezően vissza kell nyerni a haladás számára.

Ez a teljesen új szisztéma természetesen egészen új tervezésű autókat is követelt, az autók megnövekedett súlya pedig ismét előtérbe helyezte a versenyzők erőteljes „diétáztatását”, hogy testsúlyukat is kordában tartsák, éppen a sebesség növelése miatt.

2014. JÚLIUS 25-26-27.

A sok újítás alapos felfordulást okozott természetesen a korábban kialakult, és már-már az unalomig ismert esélyekben, melyek szerint „mindig” Sebastien Vettel nyert, már négy éve.

Ma viszont más a helyzet. Miután a Mercedes új motorja sikerült a legjobban, (jobban, mint a Ferrari, vagy a Renault motorja), a jó erőkből álló Mercedes csapat óriási lendületet vett már az indulásnál, és ez a lendület egészen a kanadai futamig tartott, kettős győzelmekkel fűszerezve. Hamilton és Rosberg lelépett mindenkit.

Montrealban viszont az idei csodagyerek, a „füligszáj” ausztrál Ricciardobombát robbantott, és megnyerve élete első Nagydíját, rést ütött a Mercedesek emelte falon. És ez nekünk jó: mert a Hungaroringen ennek nyomán már mások is elcsíphetik az első helyet az Ezüst Nyílak elől…

A három nap programja itt érhető el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr956384721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása