Utazás ebbel

2015. augusztus 07. 14:04 - Verbal

Utazni jó. Egyedül, családdal, gyermekkel és kutyával is...

Hogy kutyával?... Sokaknak talán ez utóbbinál felszalad a szemöldöke, hiszen különösen nagytestű kutyák esetén válhat szervezésigényessé az utazás, bár a kérdést kicsit közelebbről megvizsgálva nincs is olyan nagyon sok akadálya. Belátom, jómagam azok közé tartozom, akik a kerti kutyát (tisztes nevén Teó, a hosszúszőrű németjuhász kan) ritkán tudják városon kívülre vinni, hiszen a 3 gyermek mellé, normál méretű autóba fizikai képtelenség a családi kedvencet begyömöszölni. Ilyenkor két autós üzemmódba állunk át, tudomásul véve, hogy a kirándulást egy teljes belső takarítás fogja követni, hiszen a kutya – ha vedlési időszak van, ha nincs – annyi szőrt hagy maga után, amennyiből egy kisebb kutya kijön.

Viszont nagyon megéri a sok előkészület és utómunka, hiszen amikor látjuk a négylábút a réten nyargalni, valamelyik élővízben óvatosan megmártózni vagy csak élvezni az erdő illatait, szabadságát, az nekünk is élmény, nemcsak neki…

Budapest is egyre inkább kutyabarát fővárossá növi ki magát, gyakorlatilag nincs olyan városrész, kerület ahol ne találnánk legalább 2-3 éttermet, ahol kutyát is fogadnak. Kezdve a Kopaszi-gáton található Vak Varjú Étteremtől, a belvárosi Spíler, Terasz vagy épp Halkakas Halbisztrón át a Duna-parti Rozmaring Kertvendéglőig számtalan vendéglátóhelyen fogadják tárt karokkal a kis- és nagytestű négylábúakat és természetesen gazdáikat. Külön említést érdemelnek azon budapesti éttermek, kávézók, amelyek az „Év Kutyabarát helye” díjat elnyerték tavaly:

mazel.pngFotó: Mazel Tov Facebook

Ami még igazán különleges élmény lehet, az egy jó kis kutyás múzeumlátogatás. Ha itt most hangosan kacagva fogja a hasát arra gondolva, hogy a tacskó épp Barcsay Jenő „Dombos Táj” c. festményét tanulmányozza, akkor gyorsan jön egy kis pontosítás. A Goldberger Textilipari Gyűjteményre gondoltam, amely az Ország Első Kutyabarát Múzeuma! Bizonyára az ebnek is felüdülés a tűző napról vagy a forró lakásból újszerű környezetbe, egy múzeumba csöppenni. Itt nemcsak, hogy beengedik őket, de még ivóvizet is kapnak és kutyalábtörlővel is készülnek fogadásukra. Alig várom az alkalmat, hogy kipróbáljam a kutyás múzeumlátogatás élményét…

muzi.jpgFotó: Óbudai Múzeum

Tovább haladva, gondolatban és a térképen, nézzünk szét egy kicsit a főváros környékén, hiszen számtalan panzió, kemping és szálloda alkalmas arra, hogy kutyás utazással tervezzünk. A Dunakanyarban, Visegrádon például a Hotel Honti vagy a Hotel Silvanus lehet kiváló választás, míg az egyszerűbb szálláshelyet keresőknek a Madas László Erdészeti Erdei Iskola jelent pénztárcakímélő opciót.

madas.pngFotó: Madas László Erdészeti Erdei Iskola – Pilis Parkerdő Zrt.

Esztergomban a 2014-es Év Kutyabarát Szállodája, a Grante Hotel és Étterem nem fog csalódást okozni, ehhez kedvcsinálónak, egy jó hangulatú videó egy kutyás napról Esztergomban:

Útközben egyébként bátran álljunk meg egy pizzára vagy grillre az Ürömi Hütte étteremben, amely a vidéki kutyás éttermek közül az országban a legnépszerűbbnek bizonyult!

A várostól délre fekvő délegyházi Tavirózsa Kemping a vidéki szálláshelyek közül a legtöbb szavazatot kapta a fent említett pályázaton, így kutyásoknak mindenképp felírandó tipp! Még délebbre, Pest megye szegletében, Tatárszentgyörgyön a Sarlóspuszta Club Hotel fogadja szívesen nemcsak a szobában, de az étteremben is a kutyákat, így őket is szívesen ajánljuk.

A Börzsöny felé venni az irányt szintén jó ötlet, hiszen a Szent Orbán Erdei Wellness Hotel és a Királyrét Hotel is fogadja kedvencünket, a határhoz közeli Vámosmikolán pedig a Vadregény Vendégház ad szállást mindannyiunknak. Királyrétig ráadásul kisvasúttal is közlekedhetünk, azzal a feltétellel, hogy kutyánknak is teljes árú jegyet váltunk, hadd lobogjon a füle.

Zebegényben a Dunakanyar Házat említenénk, nemcsak a település különleges hangulata miatt, de mivel a környéken (Verőcén és Kismaroson) több olyan tó is van, ahol megmártózhat eb és gazdája, de akár kenus túrára is vállalkozhatunk, ha a kutyánk erre alkalmas.

Azt se feledjük, hogy a Mahart Személyhajózási Kft.  néhány hajóján, eb jegy megváltása esetén össz-családi hajókázásra is benevezhetünk: a Duna Corso városnéző sétahajó, a Dömös és a Corvin Visegrád hajók nyitott fedélzetén engedélyezett a kutyával való beszállás, tervezzünk hát ezzel is!

domos.jpgFotó: Mahart Személyhajózási Kft.

További szálláshelyek Budapesten és környékén, a teljesség igénye nélkül, de jó szívvel ajánlva:

Rita Panzió – Budapest
Hotel Mediterrán – Budapest
Attila-ház - Budaörs
Éva Vendégház – Diósjenő
Duna-part Nyaralóházak - Göd
Rácz Fogadó – Kisoroszi
Alexandra Vendégház - Pilismarót
Szent László Lovagkirály Hotel - Törökbálint
Fortuna Camping – Törökbálint

Reméljük, hogy a fenti tippek után megjött a kedv egy klassz kutyás naphoz, hétvégéhez vagy akár egész héthez, hogy a négylábú családtagnak is emlékezetes legyen a nyara…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr787688390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása