Jack és a marharépa története

2012. október 26. 16:12 - itthon|Katko

scary_jack_o_lantern-wallpaper-1024x768_1351259978.jpg_1024x768

 

Így elsőre némi képzavar érzékelhető, hogy ennek most éppen mi köze lesz a régióhoz, a turizmushoz, de egyáltalán bármihez is. Gondolhatnánk, hogy Jack Sparrow megint valami lakatlan szigeten kötött ki és marharépából próbál rumot kiimádkozni, felmerülhet bennünk, hogy Jack Danieléknél került valami oda nem való a lepárlókba, vagy gondolhatnánk Jack Skellingtonra, Halloweentown királyára. És, hogy miért is Tim Burton karácsony előtti rémálma, a Tök Király maga jelent meg a címben? Bújjunk szellembőrbe egy pillanatra és megértjük...

 

Jack O'Lantern. Az általunk töklámpásnak ismert mindenszentekkor használt ijesztő díszek angolul hangzanak így. Nem véletlen Tim Burton névválasztása sem, hiszen a legenda szerint egy Jack nevű iszákos lepaktált magával Luciferrel, így nem kerülhetett a pokolba. A történet kisebb hibája, hogy a mennyországban nem volt rajta a VIP listán Jack barátunk, így kapott az ördögtől egy széndarabot, amelyet egy marharépába dugva használt, lámpásnak. Jack azóta ennek a lámpának a fényénél keresi a megnyugvást, kisebb-nagyobb sikerrel.

 

Utána pedig jött Amerika, ahol a tök váltotta fel az addigra nem túl divatos marharépát. Bár én szívesen versenyeztettem volna meg a banánvámpírt, a lidérckáposztát, a vérfarkasnarancsot vagy a kókuszdémont, végül a tök lett a befutó, amely annyira nem járt jól, hiszen Heath Ledger Jokerét megszégyenítő arcokat vágnak bele az emberek, azért, hogy a gyerekek boldogak legyenek... Aki érti, az kommentbe magyarázza el nekem is...

 

Szóval most már értjük, hogy miért Jack és, hogy miért marharépa? Tök jó... Több info a halloween programokról a régióban itt.

 

Borzongással teli, szellemjárta, koboldfőzte, trollálmodta, tündéráztatta Halloween-t kívánok mindenkinek!

 

Katko

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr924871611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása