Főszerepben: a Víz! - Turizmus Világnap 2013

2013. szeptember 16. 11:35 - itthon|Katko

A víz egy roppant erős ital, mondjon bárki bármit. Életet biztosít, gyógyít, több tonnás hajókat tart fent, otthont ad, és alapvetően szórakoztat is, több formában. Összeállva buborékkal igazi megasláger lett "Szóda" című daluk, játszott már főszerepet James Bond filmben, de említhetnénk több mellékszerepét is a filmiparban. Sőt, Magyarországon igazi sztárként kezelik a Fröccs című sorozatban mutatott folyamatos klasszis produkciója miatt. Testünkben őrizzük, palackban tároljuk, növényeinket öntözzük vele, és természetesen a tea, a bodzaszörp, a kávé, a sör vagy a reggeli narancslé is igen nehezen kivitelezhető lenne nélküle. Utazásink során nem véletlenül választjuk a Balatont, valamelyik mediterrán ország tengerpartját, egy forrásokkal teli nemzeti parkot, egy gyereknevetéstől hangos csúszdaparkot vagy egy hangulatos wellness szállodát. A víz Magyarország egyik fontos kincse, a turizmus, az utazás egyik alappillére, és igen, életünk egy legfontosabb része. Így az idei Turizmus Világnapon, szeptember 27-én, főszerepben a vizet láthatjuk majd!

Turizmus Világnap 2013.png

Természetesen a Magyar Turizmus Zrt. és régiónk szolgáltatói sem maradhatnak ki az ünneplésből, és idén is szeretnénk Veled megosztani ezt a szép napot. Ünnepnapokat nem kímélve, nagy odaadással, sok mosollyal és rengeteg munkával készül el egy-egy nap a turizmusban, ahol sosincs pihenés, sosincs megállás, hiszen az év 365 napján kell kereskednünk az élményekkel. Hivatás, szerelem, küldetés, hobbi vagy örökség, a turizmus átszövi mindennapjainkat, és noha lehet, hogy csak munkába megyünk, egy álmos reggelen a villamoson, ekkor is részesei vagyunk ennek a csodás körforgásnak, amely annyi gyönyörű pillanatot ad ennek a világnak.

vizilabda.jpgkép: english.people.com.cn

Magyarországnak rengeteg kötődése van a vízhez. Persze, ezt szinte minden ország elmondhatja magáról, de most egy kicsit lehetünk nemzeti érzelműek. Itt vannak nekünk a vízi sportok, a vízilabda, az úszás vagy a kajak-kenu, de nem szabad megfeledkeznünk gyógyítóerejű termálvizeinkről vagy csodás természeti kincseinkről sem. A Duna, a Bánki-tó vagy éppen Budapest történelmi fürdői teszik régiónkat és országunkat izgalmasabb, szebb és jobb hellyé. A Turizmus Világnapján szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a jövőnk is ezen értékek megőrzésében rejlik.

riverride_186.jpgkép: www.riverride.hu


A turisztikai szolgáltatók országszerte különböző kedvezményekkel és felajánlásokkal kedveskednek az utazóközönségnek, Budapesten például így: Turizmus Világnap Budapesten

Örömünkre szolgál, hogy régiónk is aktívan veszi ki részét az ünneplésből, és őszintén reméljük, hogy nem csak a világnapon, hanem minden egyes itt eltöltött napon a hozzánk érkező turisták felejthetetlen élményekkel térnek haza, és rövid időn belül újra meglátogatnak bennünket!

Kívánok hát Boldog Turizmus Világnapot Neked, és üzenem, hogy az utazás nem csak ezen az egy napon ünnep!

[Katko]

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr735508849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása