A Cékla és a kreativitás elmélet

2012. szeptember 20. 11:42 - itthon|Katko

kutatok_1348134129.jpg_740x400



Azt ugye tudjuk, hogy a magyar egy roppant tehetséges és kreatív nép, amely olyan nevekre lehet büszke, mint Teller, Jedlik, Rubik vagy Neumann. Tudjuk azt is, hogy szeptember 28-án rendezik meg az országban a Kutatók Éjszakáját, és azt is, hogy cékla szezon van. A cékla immunerősítő hatására és előnyös antioxidáns tulajdonságára Ferenczy Sándor már a hatvanas években felfigyelt. A cékla kiválós salátákhoz, roppant kellemes az orosz borscsban és meglepő módon tönkölylisztes muffint is készítenek belőle. Hazánkban a 17. században vált ismertté, a már i.e. 3000-ben felfedezett, Földközi-tenger mentén őshonos növény.

A cékláról többet Dr. Gundel Jánostól tudhatunk meg, aki a Kutatók Éjszakáján a flambírozás rejtelmeit tárja fel majd nekünk a Budapesti Gazdasági Főiskolában. De, aki nem érdeklődik a cékla iránt, amit nehezen hiszek, és inkább a cyber világ megszállottja, az vegye az irányt az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete felé, ahol nyitott napot tartanak az Ipari Robotlaboratóriumban. De lesz fegyversimogató a Hadtörténeti múzeumban, "kecske helyett Kalashnikov" címen, csecsemő szimulátor a Semmelweis Egyetem jóvoltából, egy laza űrrakéta készítés a Planetáriumban, Droid foci az Ericsson Science Parkban és csinálunk fából vaskarikát az Óbudai Egyetemen.

A Kutatók Éjszakája a cékla szezon egyik legizgalmasabb rendezvénysorozata, érdemes már most jelentkezni a programokra, a hivatalos oldalon: www.kutatokejszakaja.hu

Jó céklakutatást!


Katko

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonbudapesten.blog.hu/api/trackback/id/tr844789829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása